Middelgrote bedrijven

Administratie & advies op maat

Je bedrijf verandert. Je staat nog wel zelf aan het roer, maar meer in de rol van manager. Hoe stuur je je medewerkers aan? Wat delegeer je en hoe doe je dat? Is je bedrijf klaar voor groei en wat is daarvoor nodig?

Als je wilt investeren of voorraad wilt inkopen, hoe financier je dat dan? Wie kijkt en denkt er met je mee? Is je administratie zo ingericht dat je daar de juiste managementinformatie uithaalt? En als je je administratie digitaliseert, wat levert dat voor een besparing op? Heb je dan je administratieve kracht nog wel nodig?  

Voor al dit soort vragen in jouw middelgrote bedrijf kun je bij MVM terecht. Wij gaan naast jou staan en kijken mee naar jouw bedrijf. Wat heb je nodig, wat kun je intern oplossen en wat kunnen we van je overnemen zodat jij je bezig kunt houden met waar het werkelijk om draait: je business. Bij MVM zijn we er niet alleen voor alle administratieve en belastingtechnische zaken, maar nemen we ook de tijd voor een goed advies, gebaseerd op de feiten, de cijfers. En omdat een ondernemer ook maar een mens is, betrekken we daar desgewenst ook je privésituatie bij.

Administratie

Wil jij als ondernemer jouw administratie goed afgehandeld hebben? MVM weet waar een goede administratie aan moet voldoen en helpt je om al je zakelijke transacties op de juiste manier te verwerken. Van het boeken van je in- en verkoopfacturen tot het opstellen van de jaarrekening. We nemen alle administratieve verplichtingen van je over of ondersteunen jou of je medewerker met het voeren van de administraties. Jij bepaalt welke administratieve ondersteuning bij jou past.

Bij MVM kun je onder andere terecht voor:

Het verwerken van de financiële administratie

We boeken de mutaties, weten wat wel en niet aftrekbaar is en zijn op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, zodat we die in jouw voordeel kunnen toepassen.

Het verzorgen van de salarisadministratie
Cao’s zijn continu aan veranderingen onderhevig. Dat betekent dat de administratie rondom arbeidsovereenkomsten en het berekenen van salarissen en aanverwante zaken, zoals de werkkostenregeling, ook meebewegen. Bij MVM werken we altijd met de meest actuele informatie.
Het samenstellen van de jaarrekening
Ter afsluiting van een jaar brengen we alle cijfers samen in een jaarrekening, zodat jij zorgeloos en correct aan je administratieve verplichtingen voldoet. Je jaarrekeningen geven inzicht in de prestaties van je bedrijf. Een goede basis voor nieuwe beslissingen.
Digitale administratie
Internetboekhouden, bijvoorbeeld via Exact online, wint steeds meer terrein. Werk je zelf met een online pakket dan kunnen wij daar met onze software op aansluiten. Je draagt de administratie gemakkelijk digitaal aan ons over of we verwerken de administratie in jouw eigen pakket op locatie. De ontwikkelingen op het gebied van digitaal boekhouden, volgen we op de voet.

Bedrijfseconomisch advies en begeleiding

Ondernemen is meer dan facturen boeken en administraties bijhouden. Ondernemen is vooral vooruit kijken en beslissingen nemen die bijdragen aan de groei van je bedrijf. Moet je investeren, een andere rechtsvorm kiezen, je businessplan aanpassen? Dat soort beslissingen neem je niet alleen op gevoel, daar wil je een solide basis voor hebben. Dan is het fijn om iemand naast je te hebben die met je meedenkt en met jou naar de toekomst kijkt op basis van je zakelijke prestaties tot nu toe. Bij MVM verwerken we niet alleen je administratie, maar kunnen we de cijfers die daaruit voortkomen ook interpreteren zodat we je kunnen adviseren en begeleiden bij iedere zakelijke vraag die je hebt, bijvoorbeeld:

Het opstellen van financiële prognoses
De financiële toekomst van je bedrijf laat je niet aan het toeval over. MVM helpt je met het opstellen van financiële prognoses zodat je inzicht krijgt in wat je kunt verwachten en de invloed die bepaalde beslissingen daarop hebben.
Het opstellen van tussentijdse cijfers
Met tussentijdse cijfers weet je meteen hoe je bedrijf er nu voorstaat en hoef je je beslissingen niet te baseren op oude cijfers. MVM helpt je graag om precies dat inzicht naar boven te krijgen waar jij behoefte aan hebt.
Bedrijfseconomisch advies
Sta je voor een belangrijke zakelijke beslissing, bijvoorbeeld over financiering of een investering, dan wil je zeker weten dat je de juiste neemt. De bedrijfseconomisch adviseurs van MVM denken met je mee en geven je onafhankelijk advies. 

Belastingzaken

Wil jij als ondernemer jouw administratie goed afgehandeld hebben? MVM weet waar een goede administratie aan moet voldoen en helpt je om al je zakelijke transacties op de juiste manier te verwerken. Van het boeken van je in- en verkoopfacturen tot het opstellen van de jaarrekening. We nemen alle administratieve verplichtingen van je over of ondersteunen jou of je medewerker met het voeren van de administraties. Jij bepaalt welke administratieve ondersteuning bij jou past.

MVM verzorgt onder andere:

 • aangifte inkomstenbelasting,
 • vennootschapsbelasting,
 • omzetbelasting,
 • dividendbelasting,
 • schenkingsrecht,
 • successierecht, 
 • loonaangifte.

En we adviseren je graag op het gebied van:

 • estate planning,
 • financiële planning,
 • optimaliseren van je fiscale positie,
 • het kiezen van de beste rechtsvorm,
 • bedrijfsopvolging,
 • onteigening,
 • bedrijfsverplaatsing.

Over MVM

MVM is de betrouwbare partner waaraan je je administratie- en belastingzaken met een gerust hart geheel of gedeeltelijk overlaat. We staan naast onze klanten en denken actief mee over zakelijke vraagstukken, groot of klein, waar zij voor komen te staan. We zijn er voor bedrijven en hun eigenaren, zowel zakelijk als privé en in elke levensfase, op een informele, laagdrempelige, servicegerichte manier.

Contactgegevens

Minervum 7452
4817 ZP Breda

Tel: 076-5221440
Fax: 076-5147015

Postbus 5625
4801 EA Breda

Alle rechten voorbehouden © Copyright 2018   Realisatie: Open Source Design