Kleine onderneming

Administratie & advies op maat

Waar sta je en waar wil je naartoe? Groeien of consolideren? Hoe stimuleer je je verkoop en kloppen de marges nog wel?

Werk je nog wel met de juiste kengetallen? Wat zeggen je tussentijdse cijfers? Is het tijd om te groeien of om te consolideren? Is het verantwoord om personeel in dienst te nemen? Of te ontslaan? Hoe doe je dat met salarissen, arbeidsovereenkomsten en verloningen? En hoe zit het met je geldstromen? Houd je aan het eind van de maand nog wel inkomsten over?

Ben jij ondernemer en heb je een sparringpartner nodig voor dit soort vraagstukken, leg ze dan gerust eens aan ons voor. Bij MVM helpen we je met alle administratieve en belastingtechnische zaken en nemen we de tijd voor een goed onderbouwd bedrijfsadvies.

Administratie

Wil jij als ondernemer jouw administratie goed afgehandeld hebben? MVM weet waar een goede administratie aan moet voldoen en helpt je om al je zakelijke transacties op de juiste manier te verwerken. Van het boeken van je in- en verkoopfacturen tot het opstellen van de jaarrekening. We nemen alle administratieve verplichtingen van je over of ondersteunen jou of je medewerker met het voeren van de administraties. Jij bepaalt welke administratieve ondersteuning bij jou past.

Bij MVM kun je onder andere terecht voor:

Het verwerken van de financiële administratie
We boeken de mutaties, weten wat wel en niet aftrekbaar is en zijn op de hoogte van de laatste nieuwe ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving, zodat we die in jouw voordeel kunnen toepassen.
Het verzorgen van de salarisadministratie
Cao’s zijn continu aan veranderingen onderhevig. Dat betekent dat de administratie rondom arbeidsovereenkomsten en het berekenen van salarissen en aanverwante zaken, zoals de werkkostenregeling, ook meebewegen. Bij MVM werken we altijd met de meest actuele informatie.
Het samenstellen van de jaarrekening
Ter afsluiting van een jaar brengen we alle cijfers samen in een jaarrekening, zodat jij zorgeloos en correct aan je administratieve verplichtingen voldoet. Je jaarrekeningen geven inzicht in de prestaties van je bedrijf. Een goede basis voor nieuwe beslissingen.
Digitale administratie
Internetboekhouden, bijvoorbeeld via Exact online, wint steeds meer terrein. Werk je zelf met een online pakket dan kunnen wij daar met onze software op aansluiten. Je draagt de administratie gemakkelijk digitaal aan ons over of we verwerken de administratie in jouw eigen pakket op locatie. De ontwikkelingen op het gebied van digitaal boekhouden, volgen we op de voet.

Bedrijfseconomisch advies en begeleiding

Ondernemen is meer dan facturen boeken en administraties bijhouden. Ondernemen is vooral vooruit kijken en beslissingen nemen die bijdragen aan de groei van je bedrijf. Moet je investeren, een andere rechtsvorm kiezen, je businessplan aanpassen? Dat soort beslissingen neem je niet alleen op gevoel, daar wil je een solide basis voor hebben. Dan is het fijn om iemand naast je te hebben die met je meedenkt en met jou naar de toekomst kijkt op basis van je zakelijke prestaties tot nu toe. Bij MVM verwerken we niet alleen je administratie, maar kunnen we de cijfers die daaruit voortkomen ook interpreteren zodat we je kunnen adviseren en begeleiden bij iedere zakelijke vraag die je hebt, bijvoorbeeld:

Het opstellen van een businessplan
Heb je nieuwe bedrijfsplannen dan doe je er goed aan om een businessplan op te stellen, bijvoorbeeld om jezelf te verzekeren van de financiële steun die je daarbij nodig hebt. MVM heeft de bedrijfseconomische kennis en ervaring om jouw businessplan tot in detail te perfectioneren.
Het opstellen van financiële prognoses
De financiële toekomst van je bedrijf laat je niet aan het toeval over. MVM helpt je met het opstellen van financiële prognoses zodat je inzicht krijgt in wat je kunt verwachten en de invloed die bepaalde beslissingen daarop hebben.
Het opstellen van tussentijdse cijfers
Met tussentijdse cijfers weet je meteen hoe je bedrijf er nu voorstaat en hoef je je beslissingen niet te baseren op oude cijfers. MVM helpt je graag om precies dat inzicht naar boven te krijgen waar jij behoefte aan hebt.
Bedrijfseconomisch advies
Sta je voor een belangrijke zakelijke beslissing, bijvoorbeeld over financiering of een investering, dan wil je zeker weten dat je de juiste neemt. De bedrijfseconomisch adviseurs van MVM denken met je mee en geven je onafhankelijk advies. 

Belastingzaken

Iedere onderneming, groot en klein, krijgt ermee te maken: belastingen. De kunst is om er op de juiste manier mee om te gaan; voldoen aan je verplichtingen en toch niet te veel betalen.

Ieder jaar veranderen de regels voor aftrekposten en dat maakt het er niet eenvoudiger op om uit te rekenen waar jij als ondernemer recht op hebt. Bij MVM hebben we de kennis en ervaring en blijven we dankzij de NOAB op de hoogte van de meest actuele wet- en regelgeving. De software die we gebruiken is altijd up-to-date. Daarmee maken we berekeningen die voor jou het gunstigst zijn. Voor een groot deel blijft het mensenwerk.

Om optimaal te profiteren van voordelen uit aftrekkosten en fiscale subsidies zetten we onze kennis graag voor je in, onder ander op het gebied van:

  • aangifte inkomstenbelasting
  • vennootschapsbelasting
  • omzetbelasting

Over MVM

MVM is de betrouwbare partner waaraan je je administratie- en belastingzaken met een gerust hart geheel of gedeeltelijk overlaat. We staan naast onze klanten en denken actief mee over zakelijke vraagstukken, groot of klein, waar zij voor komen te staan. We zijn er voor bedrijven en hun eigenaren, zowel zakelijk als privé en in elke levensfase, op een informele, laagdrempelige, servicegerichte manier.

Contactgegevens

Minervum 7452
4817 ZP Breda

Tel: 076-5221440
Fax: 076-5147015

Postbus 5625
4801 EA Breda

Alle rechten voorbehouden © Copyright 2018   Realisatie: Open Source Design